Halmaz

Icon_Upload.pnghome_2.png

Láda

Megmondja a tutit

  • KeMa: A 3. és 4. kép nem a Csernobili Zónában készült :). 2007 óta lehet a Zónát némi utánajárással lá... (2014.01.15. 09:49) Csernobil mint turista látványosság
  • A biztos utas: Nem tudom, hogy a posztoló mit szeret, de Hollandiában nem találta meg. Kint nagyon sok jó program... (2014.01.11. 23:00) Visszatérés a kék lagúnába
  • vider: Hát buli szempontjából talán UK/Spanyolo. ami ny-európában jó választás lehet számodra. Ott van él... (2014.01.11. 18:06) Visszatérés a kék lagúnába
  • Kyria: @enpera: Meg gyermeklelkű felnőtteknek. Én - 44 évesen - bizony meg fogom nézni. Aki meg nem akarj... (2014.01.10. 13:27) Jégbe zárva
  • nnnnnnnn: gyereknekvaló (2014.01.10. 10:24) Jégbe zárva
  • Utolsó 20

FB tábor

Egyéb

 

Ne a Földért aggódj

sztone 2014.01.12. 11:59

Te is látod mi a következménye a Föld túlterhelésének, a légkör és a vízfelszín szennyezésének? Globális felmelegedés, a sarki jég olvadása és a tenger szintjének megemelkedése (ami a tengerpartok elöntésével jár), hatalmas viharok, szökőárak pusztítása, elsivatagosodás, vízhiány.

Soroljam még?

fold.jpg

A folyamat már most is megállíthatatlan és visszafordíthatatlan, ráadásul nincs semmiféle világra szóló megállapodás arra, hogy a helyzeten javítani kellene (a meglévő megállapodásokat pedig alá sem írja, illetve nemigen tartja be az az ország, amelyik a növekedésre fókuszált gazdasági érdekei miatt inkább növelni akarja a termelését, mintsem korlátozni a környezeti terheléseket).

Szűzmária édesanyám, akkor most mi lesz a Földdel? Hová vezet ez az egyre gyorsuló környezeti terhelés?

Megnyugtathatlak, nincs ebben semmi új. A természet maga is képes fejre állítani az általunk rendesnek gondolt környezeti viszonyokat (jégkorszakok, vulkáni tevékenységek, meteor becsapódások). A földtörténet során már eddig is mintegy 200 alkalommal semmisült meg és indult újra a földfelszíni világ. Hogy ebben hányszor volt ludas az élővilág, az teljesen mindegy. A Föld ugyanúgy halhatatlan, mint mi.

De a létformája is ugyanúgy, folyamatosan változik. Nem az a legjelentősebb hatás, amit az emberek művelnek vele: a Nap kihűlése után nagyobb változások jönnek.

Addig meg az ember nevű hangya virgonckodik a Föld felszínén, hadd tegye. A legrosszabb, ami történhet (bár a Földnek mindegy), az az ember kihalása lesz, ha az élettere teljesen tönkremegy.

Valószínűleg eddig is így volt, ezután is így lesz.

Viszontlátásra néhány száz millió év múlva! Vicces lesz látni, hogy az uralkodó faj milyen hibákat követ majd el és mikorra sikerül (a természettel karöltve) ellehetetlenítenie az életterét.

Furcsa világban élünk.

Címkék: katasztrófa föld vihar globális felmelegedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hirpont.blog.hu/api/trackback/id/tr355754082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása