Halmaz

Icon_Upload.pnghome_2.png

Láda

Megmondja a tutit

  • KeMa: A 3. és 4. kép nem a Csernobili Zónában készült :). 2007 óta lehet a Zónát némi utánajárással lá... (2014.01.15. 09:49) Csernobil mint turista látványosság
  • A biztos utas: Nem tudom, hogy a posztoló mit szeret, de Hollandiában nem találta meg. Kint nagyon sok jó program... (2014.01.11. 23:00) Visszatérés a kék lagúnába
  • vider: Hát buli szempontjából talán UK/Spanyolo. ami ny-európában jó választás lehet számodra. Ott van él... (2014.01.11. 18:06) Visszatérés a kék lagúnába
  • Kyria: @enpera: Meg gyermeklelkű felnőtteknek. Én - 44 évesen - bizony meg fogom nézni. Aki meg nem akarj... (2014.01.10. 13:27) Jégbe zárva
  • nnnnnnnn: gyereknekvaló (2014.01.10. 10:24) Jégbe zárva
  • Utolsó 20

FB tábor

Egyéb

 

Emlékezetzavar, feledékenység

bradlux 2014.03.08. 08:00

agy21.jpg

 

Nem emlékszünk a legutóbb olvasott könyv címére? A fejünket vakarva próbáljuk felidézni, vajon bevettük-e a gyógyszerünket reggel? Néha nem ugranak be a nevek? Bár a feledékenység olykor igen kellemetlen lehet , nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni, ha nem jut eszünkbe valami. Számos memória serkentő és egyszerű önsegítő módszer létezik, amelyekkel bármely életkorban élesíthetjük és remek formában tarthatjuk elménket.

AGYTORNA

A következő gyakorlatok segítségével megdolgoztathatjuk a szürkeállományunkat, és tökéletesíthetjük az emlékezőtehetségünket is.

Memóriafejlesztő

Használjuk naponta többször is a „rosszabbik” kezünket valamilyen egyszerű tevékenység elvégzésére. (Például, ha jobb kézzel szoktunk, most bal kézzel mossunk fogat, vagy ha mindig a bal kezünkkel húzzuk fel a nadrág cipzárját, ezentúl tegyük jobbal). Az agyunk szenzoros és motoros információkat kap az ügyetlenebb kéztől annak mozgatása közben, s ahhoz, hogy megbirkózzon a nehézségekkel, új kapcsolatokat kell kiépítenie az idegsejtek között.

Memóriafejlesztő

A megjegyzendő adatokat próbáljuk meg valamihez kötni- egy szóhoz vagy rímhez, amely segít a felidézésében. Például a szivárvány színeit- piros, narancs,sárga, zöld,kék,indigó és ibolya lila.

Memóriafejlesztő

Ha egy napon sokfelé kell megfordulnunk, és félünk, hogy valamit elfelejtünk,képzeljünk el, hogy minél elképesztőbb történetet,ezeket a tennivalókat beleszőve.

 

agy.jpg

 

 

Az elefánt sosem felejt?
- az elefántok kedvelt eledelét , a gotu kolát (Centella Asiatica) már régóta használják az agyműködés serkentésére. Tudományos kutatások is alátámasztják, hogy valóban javítja az emlékezőképességet. A kapszulát étkezés közben kell bevenni.


Maradjuk szellemileg aktívak! Dolgoztassuk az agyunkat-erre remek lehetőséget kínálnak a keresztrejtvények, a nyelvleckék vagy a szójátékok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hirpont.blog.hu/api/trackback/id/tr735849636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása