Halmaz

Icon_Upload.pnghome_2.png

Láda

Megmondja a tutit

  • KeMa: A 3. és 4. kép nem a Csernobili Zónában készült :). 2007 óta lehet a Zónát némi utánajárással lá... (2014.01.15. 09:49) Csernobil mint turista látványosság
  • A biztos utas: Nem tudom, hogy a posztoló mit szeret, de Hollandiában nem találta meg. Kint nagyon sok jó program... (2014.01.11. 23:00) Visszatérés a kék lagúnába
  • vider: Hát buli szempontjából talán UK/Spanyolo. ami ny-európában jó választás lehet számodra. Ott van él... (2014.01.11. 18:06) Visszatérés a kék lagúnába
  • Kyria: @enpera: Meg gyermeklelkű felnőtteknek. Én - 44 évesen - bizony meg fogom nézni. Aki meg nem akarj... (2014.01.10. 13:27) Jégbe zárva
  • nnnnnnnn: gyereknekvaló (2014.01.10. 10:24) Jégbe zárva
  • Utolsó 20

FB tábor

Egyéb

 

Citrom: Immunerősítő

bradlux 2014.03.08. 08:05

citrom2.jpg

 

A citrom gyógyító hatásai már régóta ismertek és felkeltették az emberek figyelmét. Többféleképpen használták a citromot a gyógyászatban a középkorban: itatták a citrom levét, külön etették a citrom héját, összekevertették  gyógynövényekkel és zöldségekkel.

A citrom héjából vonható ki a citrom illóolaj. A citromnak több  fajtája létezik. Vannak vastag héjú citromok, ez azonban nem hátrány, hiszen a vitaminok nem csak a húsában, hanem a héjában is megtalálhatók. A citrom „bőrében” található poliszacharidok és pektinek segítik a gyomor- és bélrendszer jó működését, továbbá a káros mikroorganizmusok eltávolítását.

A citrom húsa 90 %-ban olyan folyadékból áll, amelyben vízben oldódó savak és vitaminok találhatók. A citrom húsa tartalmaz alma- és citromsavat, kálium és réz sóit, fitoncidokat, pektin anyagokat, C-, P-, B-vitaminokat, valamint karotint. 100 g citrom körülbelül 40 mg C-vitamint tartalmaz.

Erősíti az immunrendszert, különösen télen, amikor szervezetünk legyengül. Ugyanígy citrom fogyasztásakor az égések, ficamok és törések is jelentősen gyorsabban gyógyulnak. Különösen hasznos a citrom az íny vérzésekor. A férgeket is kihajtja a szervezetből. Vágások, szálkák esetében a citromot fertőtlenítő szerként lehet alkalmazni, elegendő csak egyenesen a vágási felületre cseppenteni.

A citromot, mint tisztító hatású szert is használják, fogyókúrához is használják – újabban a lúgosító diétáknak is része. Maga a gyümölcs önmagában savas, ezért a gyomrot irritálhatja, ha hosszú távon csak magában fogyasztjuk. Az ilyen diéta még az abszolút egészséges gyomor számára is megterhelhető. Salátákra vagy italba facsarva azonban jótékony hatású.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hirpont.blog.hu/api/trackback/id/tr15849645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása